петък, 6 юли 2012 г.

Окръжен съд – Добрич, задържа под стража 21-годишен за грабеж с настъпила от причинената телесна повреда смърт


Окръжен съд – Добрич, наложи първоначална мярка за неотклонение задържане под стража на 21-годишния Радин И. Хр. от с. Свобода. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Второ РУ „Полиция” в Добрич за това, че на 28.06.2012 г. в с. Свобода е отнел 2 лв. от 86-годишна жителка на същото село като упражнил сила и грабежът е придружен със средна телесна повреда.

В резултат на това веднага е настъпила смъртта на пострадалата.

Окръжен съд – Добрич, след като взе предвид изразените от страните становища и събраните по делото доказателства, прецени, че искането на Окръжна прокуратура – Добрич, за задържане под стража на Радин Хр. е основателно. Представените по делото материали и направените от 21-годишния самопризнания водят до обосновано предположение за неговото авторство на престъплението, за което е привлечен да отговаря. За същото е предвидено наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Това обосновава извода на съда, че деянието е тежко умишлено. От свидетелството му за съдимост Окръжен съд – Добрич, установи, че Радин Хр. има присъда от 2009 г. за грабеж. Настоящото деяние е сторено в изпитателния срок по търпяно за него условно наказание. Затова престъплението се явява извършено при повторност.

Тези обстоятелства мотивират Окръжен съд – Добрич, да приеме, че са налице всички предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение на Радин Хр.

Определението на Окръжен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар