понеделник, 26 ноември 2012 г.

Хората на Костов се включиха в "не" кампанията за референдума

Очаквано, ДСБ се включва в инициативния комитет за гласуване с „не" на референдума за АЕЦ „Белене".
Той е от 15 души, измежду които Иван Иванов, Альоша Първанов, Ваньо Шарков, Димитър Бъчваров, Евгени Дайнов, Иво Инджев, Иван Костов, Мартин Димитров, Огнян Минчев, Илиян Василев, Красен Станчев.
От петък вече се събират необходимите 7 000 подписа, за да се регистрира комитета в ЦИК. Иван Иванов е убеден, че до края на седмицата подписите ще са събрани.
От централа на ДСБ той прочете обръщение на инициативния комитет към българските граждани. „Призоваваме всички честни българи, които милеят за интересите на България, споделете нашата позиция на предстоящия референдум и гласувайте с „не" на изграждането на нова ядрена електроцентрала", настоя депутатът от ДСБ. „Опитите за строителство на нова АЕЦ в България представляват най-голямата корупционна измама на българския посткомунизъм", подчерта Иванов.
„За нова ядрена централа няма стратегически инвеститор, няма крайна цена на инвестицията, няма осигурено финансиране и кредит", посочи още той. Според него също така съществува голям риск от ядрени катастрофи, най-вече в зони с висока сеизмичност.
В момента, по думите на Иванов, производството на електроенергия задоволява вътрешния пазар и дори остават значителни количества ток за износ.
„Искаме вашата подкрепа, да спрем корупцията и кражбите от джоба на българските данъкоплатци в последните 10 години", настоя Иванов.
„Не чакайте други да решават съдбата на вашите деца, като им завещаят дългове, които да плащат през целия си живот", апелира още тъмносиният депутат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар