неделя, 30 март 2014 г.

Кунева тръгва с добро самочувствие към евровота

                                             Сн. "Сигурният път"
Националният съвет на „България на гражданите" е подкрепил коалицията, с която партията ще се яви на евроизборите на 25 май. Това съобщи лидерът на партията Меглена Кунева, която е и водач на листата на Реформаторския блок.

По думите й хората били убедени, че ще работят с оптимизъм за кампанията. Сигурна съм, че това са убедени европейци, подчерта още Кунева. Тя е категорична, че листата на реформаторите ще тръгне с добро самочувствие към евровота.

Меглена Кунева коментира и скандалите, разгорели се около новата ЦИК. Най-негативното, най-разпадащото се за българската политическа система е разпадащото се доверие, смята Кунева. Тя допълни, че ако нямаш доверие, нямаш нищо.
Според нея проблемите в ЦИК само разграждат доверието на хората за честността на вота през май. Това е лошо за самите нас, категорична е Меглена Кунева. Никак не съм доволна, допълни тя. Не можем да тръгваме от такъв нисък старт, смята още лидерът на „България на гражданите".

По повод последвалата реакция от ДПС да се иска промяна в Избирателния кодекс, Кунева посочи, че нейната партия и Реформаторският блок са се оказали добри пророци за проблемите, които впоследствие избуяха около изборната комисия.

Искахме професионална ЦИК, припомни Меглена Кунева. Друго искане на партията е било да се изчистят избирателните списъци от мъртвите души. Това не се случи, констатира тя. Кунева не е изненадана, че се тръгва към вота с усещането, че някой вече нещо е решил зад гърба ни.

Иначе кампанията на Реформаторския блок и на „България на гражданите" ще бъде позитивна и смислена. Надявам се, че този път ще има дебати, посочи още Меглена Кунева. Аз искам да кажа какво мисля, допълни първият ни еврокомисар.
По думите й страната ни може да предложи на Европа красивите български умове. Ще докажем, че българинът наистина може, закани се още Меглена Кунева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар