понеделник, 14 април 2014 г.

Моделът „Доган” разруши българското земеделие. Корман Исмаилов кани Пеевски на дебат



Събрали сме се днес, за да осъдим опита на Ахмед Доган и неговите клонинги – Пеевски и Бареков, да подменят земеделския вот. РБ няма да допусне тази подмяна, коментира Радан Кънев на пресконференция на Реформаторския блок. Той беше категоричен, че в основата на всички политически фалшификати, като ДПС, АТАКА, проекта „Бареков” и всички други създавани през годините, винаги са стояли БСП.

 Моделът „Доган” унищожи българското земеделие, не бива да допуснем да се прехвърли и в Европейския парламент, заяви Корман Исмаилов. РБ няма да остави смесените региони на машата - Пеевски. С наложените от сараите номинации се предлага поредната подмяна и лъжа на избирателите. Ще водим активна кампания срещу модела „Доган”, който е антиевропейски. Очаквам включването на г-н Пеевски в евролистата на ДПС, за да го призова на дебат за положението на тези региони и техните европейски перспективи, коментира още лидерът на НПСД.

Моделът “Доган” източи българското земеделие и лиши хиляди производители от поминък, добави Николай Ненчев. Този модел прави невъзможно средните и дребни стопани да получат достъп и да усвоят европейски средства. Парите на Европа не достигат до обикновените хора, а се разпределят между обръчите от фирми на управляващите и в партийните каси.

Този модел вече повече от 10 г.  лишава българските дребни производители от:

- от достъп до информация;
- от държавна подкрепа;
- от европейско финансиране;

Ние предлагаме бързи и ефективни решения:

1.       Създаване на земеделски гаранционен фонд към Банката за развитие;
2.       РБ започва инициатива за подпомагане и информиране на земеделски производители за възможности за европейско финансиране;
3.       Създаване експертна група, която да събира, обработва, анализира и насочва към компетентните институции всички сигнали за измама и корупция с европейски средства за земеделие;

Моделът „Доган” предлага ново менте на българските избиратели – проекта „Бареков”, в който един депутат от БСП, свързан с проекта „Южен поток” се домогва да подмени земеделския вот – Румен Йончев.
Задачата на този човек е да застане на пътя на европейските средства и да обособи тези пари за лична изгода, допълни още лидерът на земеделците – Николай Ненчев.




Няма коментари:

Публикуване на коментар