понеделник, 14 януари 2019 г.

От 21 януари Радио "Свободна Европа" се завръща!

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.
Мисията на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) е чрез своето новинарско съдържание да насърчава демократичните ценности и институции в страни, където свободните медии не са напълно утвърдени или изцяло са забранени.
Журналистите на RFE/RL предоставят новини в 22 държави на 26 езика.
Като вярва, че първото изискване на демокрацията е гражданите да са добре информирани:
Свободна Европа предоставя честни и обективни новини, анализи и дискусии по местни, регионални и международни теми, които са важни за демокрацията и свободния пазар;
Свободна Европа утвърждава гражданското общество с подкрепата си за ценностите на демокрацията и плурализма;
Свободна Европа се бори с всяка форма на нетолерантност и насърчава взаимното разбирателство между народите.
Свободна Европа стриктно се придържа към принципите на етичната журналистика и предлага съдържание, което е професионално, балансирано и в крак с най-високите журналистически стандарти.
Ние не гледаме на баланса като на неутралност, когато става дума за истината. Когато едната страна в дебата изопачава фактите, етичната журналистика изисква да посочим невярното и да съобщим вярното.
Нашите публикации са с умерен тон, демонстрират цивилизован и разумен разговор и насърчават уважение към човешките права и всички хора.
RFE/RL е регистрирана като частна корпорация с нестопанска цел, която се финансира от грант от Конгреса на САЩ чрез Американската агенция за глобални медии (USAGM). Редакционната независимост на RFE/RL е гарантирана от законодателството на САЩ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар