неделя, 15 юли 2012 г.

Нейнски: Трябва да има политическа хигиена


СДС и ДСБ трябва да се обединят в една политическа сила. Това каза пред TV7 евродепутатът Надежда Нейнски. Много хора по улицата ме спират и ми казват, че и те са от сините. Това са десните хора, които реформираха България с всички внушения и влияния. Ние всички извървяхме сериозен път. В България много неща са като в криво огледало - изглеждат не такива, каквито са. Залогът за това, което трябва да се случи тук, е много голям, че да бъде застрашаван от личните конфликти, подчерта Нейнски.
Има една група хора, които умело сменят политическите си покровители. Те са анонимни, докато не стане някакъв скандал около тях, допълни Нейнски, препращайки към Любомир Павлов и Огнян Донев. Бившата синя лидерка е категорична, че точно тази олигархия, която стои зад политическото, е опасна. И нейните мащаби се увеличават, защото ако преди се говореше за политици, зависими от пари, вече се говори за партии, констатира тя.
Защо Меглена Кунева, когато преди е била в позиция, не е направила това, за което говори сега. Логично е да се запитаме. Има много въпроси, които тя и например Даниел Вълчев, умело преминал през различни правителства, трябва да дадат отговор. Наблюдава се едно политическо номадство, което в крайна сметка изкристализира в нова политическа формация, обясни министърът на външните работи от правителството на Костов.
Трябва да има политическа хигиена, категорична беше тя. В тази връзка тя посочи, че не може да приеме СДС да се превърне в патерица на ГЕРБ. В началото Синята коалиция даваше подкрепа на ГЕРБ, но много неща се промениха. Ние нямаме нужда да се себедоказваме, допълни евродепутатът.

Нейнски коментира и кой трябва да е новият лидер на сините. По думите й това трябва да е Ваньо Шарков, който е подкрепян от мажоритарно избрани кметове и депутати. Опасността, която крие избирането на другия кандидат - кмета на Карлово Емил Кабаиванов, е фактът, че той би се притеснявал да критикува властта. Като кмет на община в тежко състояние той и проектите на екипа му ще са зависими от управляващите.
cross.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар