понеделник, 10 септември 2012 г.

ДСБ наругаха Станишев заради 9-ти септември

Тъмносините гневни, че соцлидерът обявил 1944 г. за начало на демокрацията

Хората на Костов се разгневиха на соцлидера Сергей Станишев заради опита му да “възкреси” 9 септември, като го представи за начало на демократичните промени в страната. След повече от 20 години от началото на промените, чухме от лидера на социалистическата партия нещо скандално – че на 9 септември започнала демокрацията в България, възмути се Екатерина Михайлова. На 9 септември бе извършен преврат, отсече тя.

И припомни, че това е официална позиция на Народното събрание, което в обща за всички политически сили декларация прие, че комунистическият режим е престъпен. Михайлова припомни, че тази оценка е не само на нашия парламент, но комунизмът като престъпен режим е оценка на цялата демократична общност в света.
Тъмносините поискаха всички политически сили, които се определят като демократични, да реагират. Те настояха за реакция и от управляващите, за да не се нарушават демократичните права в страната. Недопустимо е през 21 век, когато е отречен комунизмът, да се насаждат подобни виждания и да се промива общественото мислене, отсече Михайлова.
Вчера пред соцсъбора в местността “Копривките”, Станишев заяви, че датата 9 септември е историческа. Той аргументира определението си с това, че тогава България престава да бъде сателит на фашистка Германия. „Благодарение на антифашистите, партизаните, ятаците и войниците, които участват във военните действия от септември 1944 до май 1945, беше запазена честта и териториалната цялост на страната ни”, поясни Станишев. Червеният шеф изтъкна, че държавата ни е имала огромни постижения след тази дата – индустриализацията, модернизирането на селското стопанство, безплатното здравеопазване и образование, гарантираната социална защита на българските граждани. Станишев дори обясни, че преходът след ’89-та година, с порочната си реализация, разрушил тези неща.
 vsekiden.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар