вторник, 18 септември 2012 г.

Декларация на ПП „Демократи за силна България” във връзка с проблемите във ВиК, Добрич

ДСБ-Добрич, като граждани и като политическа партия, сме съпричастни към проблемите в нашия град, породени от кризата във водоснабдяването на гр.Добрич и региона.Ежедневно към ДСБ се обръщат граждани, за да изразят своето възмущение от некомпетентното ръководство на ВиК, анархията,царяща в дружеството, злоупотребите и превръщането на цял един град в заложник на нечие незнание и лични интереси.
Към поставените вече въпроси добавяме още, които витаят в общественото пространство и чакат своите отговори:
1. Защо помпените станции като тази в с.Стожер например, работят денонощно, въпреки предписанията на ДКВР да бъдат спирани в определени часове. Според работещи в дружеството,това води до ненужно увеличаване на върховата електроенергия?
2. Вярно ли е, че са закупени два джипа „Ровър” и две коли „Фолксваген”, при положение, че предприятието има финансови задължения и липсва водоноска, каквато дружеството е длъжно да притежава?
3. Защо квалифицирани кадри със стаж и опит са съкратени и заменени с хора без нужния ценз?
4. Има ли и какви са задълженията на ВиК Добрич към други доставчици,освен Energo-pro(Е.ОN)?
5. Има ли привилигировани клиенти на ВиК,плащащи по занижени цени?
6. Вярно ли е,че е закупен рециклиран багер „Бoлгар” от фирма „Грация”, че се купува стара, амортизирана техника, дефектираща по време на работа и опасна за работещите с нея и на каква цена?
7. Защо гражданите на Добрич са лишени от възможността да плашат сметките си по електронен път, каквато имат жителите на другите градове?
8. Какво се прави за събиране на задълженията от длъжниците?
Ще посочим задълженията към 17.09,2012год. само на няколко от фирмите и дружествата:
- „Добруджански хляб” АД – 91 158,76лв.
- Птицекланица АД - 81 524,49лв.
- СТАРТ АД - 30 166,75лв.
- МБАЛ- Добрич АД - 16 722,72лв.
- МУ СОС - 36 905,69лв.
- ЕООН ГРАНАТ ОЙЛ -21 247,89ЛВ.
Това е незначителна част от общия брой на длъжниците -228 със задължения за 848 585,52, като в този брой не са включени всички.
Въпросите са още много и дори някой от тях да изглеждат „дребнави” и несъществени, те очертават общата картина на разруха и неумение да се ръководи ВиК Добрич. И ако тези въпроси не получат ясни и честни отговори, това ще е поредното доказателство за неспособността на ГЕРБ да реши наследените от БСП проблеми, задълбочаването им от управлението на некомпетентни партийни кадри на управляващите и неспазването на дадените предизборни обещания.
Ние сме убедени,че само със смяната на ръководството проблемите няма да бъдат решени. Че за спирането на водата и причинените неудобства на добричлии не са виновни само длъжниците,но и лошото управление. Надяваме се, че нещата няма да спрат дотук и това ръководство, назначено от и с благословията на ГЕРБ ще понесе своята отговорност за това,че не само не започна стабилизирането на дружеството,но и задълбочи унищожаването му. За целта трябва да се направи пълна и обективна ревизия и резултатите от нея да бъдат oповестени пред гражданите като доказателство на твърдението,че ГЕРБ води прозрачна политика с лице към хората.

Няма коментари:

Публикуване на коментар