четвъртък, 18 октомври 2012 г.

ДСБ скочиха на ректора на Софийския заради Людмила Живкова

Иван Илчев реабилитирал комунизма

Демократи за силна България скочиха срещу ректора на Софийския университет “Свети Климент Охридски” проф. Иван Илчев. В декларация те завяват, че не са съгласни с опитите на ректора да реабилитира комунистическия режим и с опитите му да използва университета за политическа пропаганда.
“Т. нар. „научна конференция”, която университетът организира в чест на дъщерята на комунистическия диктатор Живков, е нахален опит българският репресивен режим да бъде представен като хуманен, толерантен и отворен към света”, се казва в декларацията.
Според “тъмни сините” липсата на реакция от страна на управляващите ги прави съучастници. Българските турци също би трябвало да се възпротивят на реабилитацията на репресивния режим.
Университетът, заедно с Фондация „Св. св. Кирил и Методий”, организират международна научна конференция „Културното отваряне на България по света”. Поводът е годишнината от рождението на Людмила Живкова.
От ДБС искат конференцията, която трябва да бъде открита утре, да се отмени. Според тях ректорът трябвало публично до отговаря за действията си пред министъра на образованието.
“Народното събрание да приеме закон за санкциониране на всяко физическо и юридическо лице, което с действията си прави опити да реабилитира българския комунистически репресивен режим”, настояват още костовистите. 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар