вторник, 4 декември 2012 г.

Д-р Евгени Чобанов: ДСБ ще води трудна битка за гласовете на добруджанци на предстоящите избори

Като изключително трудна определи битката за гласове в Добричка област на  предстоящите парламентарни избори водачът на депутатската листа на ДСБ за Добрички избирателен район д-р Евгени Чобанов.
„ДСБ винаги е имала силни позиции в големите градове като София, Пловдив и Варна, докато в Добруджа сме били по-слаби. Обяснявам си го с непоследователността на водената от десните политика още от времето на СДС. Тогава бяха допуснати много грешки, което доведе до отлив на десни избиратели в Добричка област и все още е трудно да спечелим доверието им” – заяви пред Дарик д-р Чобанов. Той нарече „тъжно и обидно това, че СДС допусна външно вмешателство точно преди изборите, което доведе до неговото разцепване.” „Това, което се случва обрича СДС на бавна смърт” – категоричен бе Чобанов. Той сподели, че е член на СДС от 1994 г., а от основаването на ДСБ през 2004 г. е председател на общинската организация в Каварна.
„Личната ми мотивация като водач на листата на ДСБ в Добрички избирателен район е възможността да кажа какво мисля, да споделя идеите си, а това в политиката винаги минава през партийното членство, спазването на определено политическо говорене и издигането на определени кандидатури. Само този е начинът, по който реално можеш да промениш нещата, да поемеш отговорност и да отстояваш идеите си в парламентарно представената република. Не може да стоиш отстрани, само да критикуваш и да искаш хората да ти повярват, затова и не отказах да се кандидатирам за кмет на Каварна на отминалите местни избори и сега приех да оглавя листата в предстоящите парламентарни избори” – коментира д-р Евгени Чобанов. Той заяви още, че е готов на компромиси в политиката, стига да не нарушават личните му принципи и виждания.
На въпрос на Дарик дали има подписано споразумение за съвместна работа между общинските съветници от ДСБ и БСП в Каварна, Чобанов категорично отрече, но заяви, че политиката на местно ниво няма нищо общо с парламентарно представените партии и техните интереси. „За мен като общински съветник са важни интересите на местната общност и се водя единствено от тях в работата си, затова не бих могъл да се обявя срещу определени идеи, ако те са в интерес на местните хора само защото са предложени от БСП, а аз съм от ДСБ” – коментира още д-р Чобанов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар