понеделник, 8 април 2013 г.

Костов обяви война на "бюрокрацията, на монополите и мафията"

ДСБ и Български демократичен форум предлагат „3 стъпки за по-добра България".
„България е страна на бедност и беззаконие. България е страна, доведена до дълбока икономическа, социална и политическа криза. Ние знаем, че има изход и има път напред", заяви по време на пресконференция лидерът на ДСБ Иван Костов и обяви война на бюрокрацията, на монополите и на мафията.
Първата стъпка обещава освобождаване на доходите от монополните цени.
„Обявяваме война на монополите и слагаме край на техните злоупотреби с нови закони за превенция и контрол", заяви Костов.
Тяхната платформа предвижда и облекчаване на доходите от данъци и бюрокрация - премахване на дискриминационната данъчна ставка от 15% за едноличните търговци и облагането им като самонаети физически лица; създаване на нови работни места, чрез въвеждане на прости и ясни правила, както и преференции за самонаети лица и семейни фирми.
Втората стъпка е насочена към запазване на съществуващите работни места - гарантиране на финансова стабилност чрез запазване на валутния борд; подпомагане на малките и средни предприятия, гарантиране на конкурентоспособност на образованието чрез осъвременяване на държавните образователни изисквания.
Хората на Костов обявиха война и на мафията и организираната престъпност.
„Оттегляме МВР от бизнеса, създаваме сигурна среда: във всяко кметство - полицай", подчерта Светослав Малинов.
Той подчерта, че програмата им включва мерки за възстановяване солидарността и справедливостта в здравеопазването; увеличаваме парите за здраве от 4.1% до 6% от БВП без повишаване на здравната вноска чрез по-добра събираемост на здравните вноски; гарантиране на пълно съответствие между вноските и получаваните пенсии.
Водачите на листите ще бъдат представени по време на самата кампания, а Иван Костов обеща, че ще водят изцяло положителна кампания. Целта им е техните послания да стигнат до хората.
Иначе на изборите на 12 май Костов не вижда тяхна алтернатива да е управление, което се е провалило: „Не е алтернатива и не заслужава доверие управление, което е превърнало тази икономическа криза в социална и е извело хората да протестират".
Прогнозата на Костов е, че в следващия парламент ще имат повече депутати, отколкото са имали в последното Народно събрание.
Иван Костов се въздържа от коментари по повод вчерашната национална конференция на ГЕРБ.
Светослав Малинов обаче изтъкна, че огромната подкрепа, която Бойко Борисов и сие са получили от ЕНП, всъщност е служебна подкрепа, тъй като те са членове на тази партия и техен дълг е „да дойдат и да кажат няколко добри думи за ГЕРБ".

Няма коментари:

Публикуване на коментар