вторник, 23 май 2017 г.

Инициатори за паметника на ген. Колев в Добрич застават зад Валери Симеонов

За три месеца извърши това, което ние за 9 години не успяхме, казва обществениците в нарочна Декларация
Инициаторите за построяване в Добрич на паметник на големия пълководец ген. Колев се обявиха с нарочна декларация в подкрепа на вицепремиера Валери Симеонов. От няколко дни БСП иска оставката му, заради скандала с  демонстриране на нацистки символи. Името на Симеонов беше замесено, след негово интервю в столичен вестник. Симеонов твърди, че не цитиран правилно. Ето и пълния текст на Декларацията:                                                                                                                                                  Декларация
Във Faktor.bg от 22 май е поместен текст със заглавие „Асоциацията на хотелиерите защити яростно Валери Симеонов“. Няма да се спираме подробно на изявлението на нейния председател  Благой Рагин.  Всеки може да го прочете. Най - силно ни впечатли подзаглавието, извлечено от текста: „На тоя човек му скачат отвсякъде. Обаче това, което той направи за шест дни, ние такова чудо не познаваме.“. И още две изречения от изявлението на Рагин: „Това, което се мъчихме да го решим за пет години, той го реши за една седмица“.“ Явно, че той си има кусури. Но е много оперативен и затова ние не трябва да изтъкваме постоянно лошите черти, и когато има добри неща да ги споменаваме“.
Ние, представители на Управителния съвет на Сдружението за изграждане на паметник на ген. Иван Колев в Добрич, изцяло заставаме зад оценката  на г-н Благой Рагин за  Валери Симеонов. Впечатленията ни за него са от съвместната ни работа миналата година по построяването на паметника. И  основателно можем да кажем, че това, което се мъчихме да направим девет години, той го извърши за три месеца, за което сме му благодарни!
По повод  изречението „На тоя човек  му скачат отвсякъде“, заявяваме: Няма как да не му скачат като засяга интереси. Недоволството от събaряните по негово нареждане незаконни заведения  по плажовете на Черноморието е буря в чаша вода. Представете си какво скачане  срещу него ще настане когато започне да реализира намерението си за налагане на патентен или друг вид данък на руските граждани, собственици на апартаменти по българските курорти, в момента използващи ги за незаконна туристическа дейност, без да внасят и стотинка в хазната на държавата. Ами ако се разрови и в делата на фирмата - гигант „Лукойл“? Жива да я оплачеш -  за толкова години работа в България, никаква печалба не реализира и разбира се никакъв данък печалба не плаща!  Друг човек на когото дължим благодарност е Иво Антонов, многократно помагал на Сдружението в подготвителния етап на учредяването му, а и след това. Но и на него му „скочиха“, заради едно дребно провинение. Опонентите му видяха сламка в негово око, а в своите очи не виждат гредите – комунистическата символика, която ни залива отвсякъде и се полагат скъпоструващи грижи за поддържането и опазването й.
Декларацията е подкрепена от: Георги Чунчуков, Радослав Симеонов, Ангел Радилов, Йордан Апостолов и Георги Казанджиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар