петък, 16 декември 2022 г.

ДБ: Ученици от ЕГ "Гео Милев" в Добрич посетиха Народното Събрание по покана на Албена Симеонова

Младежите разгледаха основната сграда на Народното събрание и присъстваха на заседание на българския парламент, като имаха възможност да се запознаят от първо лице с работата на институцията и народния представител.

Албена Симеонова и роденият в Добрич депутат от "Демократична България" Ивайло Мирчев поканиха младите хора на среща в зала "Запад". Дискусията между депутати и ученици беше много ползотворна.   

Албена Симеонова разясни акценти от своята дейност, като разказа на учениците за внесените от нея законопроекти:
- за забрана изсичането на дървета във вододайните зони;
- за биоразнообразието и брегоукрепването;
- за чистотата на атмосферния въздух;
- за преработката на индустриалния коноп;
- за дивото къмпингуване.

В изложението си тя акцентира на това колко важно е създаването на гражданско общество и упражняването на правото ни на глас.

Ивайло Мирчев подчерта необходимостта от реформа в правосъдната система и съдебната власт. Той запозна младите хора с важността на машинното гласуване и опасностите, които крият корпоративният и купеният вот.

Младите хора споделиха, че се интересуват от перспективата за съставяне на кабинет и редовно правителство. Всички те получиха сувенири за спомен от гостуването си в Народното събрание.

Предстоят нови визити на млади хора в сградата на Народното събрание, отново по покана на Албена Симеонова, съобщават от пресцентъра на ДБ..

Няма коментари:

Публикуване на коментар