сряда, 26 април 2023 г.

ГЕРБ-СДС И ДИРЕКТОРЪТ НА ФОНДАЦИЯ „КОНРАД АДЕНАУЕР“ ОБСЪДИХА РАЗВИТИЕТО НА ДОБРУДЖА

Снимка: Пресцентър ГЕРБ
Общинският ръководител на ГЕРБ-СДС в Добрич Красимир Николов, председателят на групата на коалицията в Общинския съвет Иво Пенчев и секретарят на общинското ръководство Зорница Михайлова се срещнаха и обсъдиха перспективите и визията за развитие на Добруджа в следващите години с новия директор на Фондация „Конрад Аденауер“ Норберт Бекман – Диркес.

Представителите на първата политическа сила в страната посочиха като най-спешни за решаване проблемите с остарялата пътна инфраструктура и липсата на достатъчно инвестиции. „Нашият град и областта имат сериозна нужда от създаване на нови работни места и осигуряване на подходящи доходи. Имаме шанс за икономически и социален напредък, ако бъдат използвани възможностите от европейските структурни и инвестиционни фондове. В момента европейски средства не се влагат, а инвестиции се правят единствено със заеми. В дългосрочен план това ще се отрази неблагоприятно на жителите на Добрич, а и на добруджанци като цяло“, посочи Красимир Николов. Той запозна Норберт Бекман – Диркес с необходимостта от изграждане на силна индустриална зона в града, с която да бъдат привлечени повече български и чуждестранни компании. „Градът има потенциал да стане дори транспортен хъб в Североизточна България, а защо не заедно с Пловдив да бъде и иновационен хъб в земеделието“, каза още той. 

Директорът на Фондация „Конрад Аденауер“ подчерта, че е необходим консенсус по важните за Добруджа политики, като те трябва да следват пътя на развитие на България. В това число за влизане на страната ни в Шенген и Еврозоната. Бекман – Диркес допълни, че е отворен за бъдещи партньорства в региона, включително за инициативи в областта на образованието, здравеопазването и др., съобщават от пресцентъра на ГЕРБ. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар