събота, 5 януари 2013 г.

Евгений Дайнов: ГЕРБ вече няма преднина

Най-фаталното за 2013 би било "успех на ГЕРБ в опита за установяване на махленско-мутренски тип диктатура в България". Това каза пред в. "Дневник" политологът Евгений Дайнов.
Според него "ГЕРБ вече няма преднина". "Най-вероятно БСП има преднина, макар минимална. Затова ГЕРБ няма да предизвика никакви предсрочни избори. Ще работи усилено за открадването на редовните: унищожаване на шепата останали свободни медии, подчинение на БНР и БНТ, подмяна на избирателни списъци, подмяна на урни, крадене на чували с бюлетини, "броене" на гласовете а ла Сталин ("не е важно, кой как гласува, а кой брои"), забрана за наблюдение на изборния процес, купуване на гласове, масирано сплашване и лишаване на правото от глас", казва още известният политически анализатор.
Попитан колко партии ще успеят да влязат в следващото Народно събрание, Дайнов отговаря по следния начин: Най-вероятно в парламента ще има 7 партии. Лесно е да се разбере, защо: през 2009 г., въпреки истерията по Бойко Борисов, в парламента влязоха 6 партии. Сега истерия няма да има и следователно ще влязат повече от 6 партии. Кои ще са: БСП, ДПС, ГЕРБ, ДСБ/Синя коалиция, България на гражданите, някакви националисти, някакви откровени мошеници = 7.
Според него е възможно да се наложи да се гласува втори път, ако следващият парламент не успее да излъчи правителство. На въпроса какво ще прави Бойко Борисов след лятото, Дайнов отговаря кратко: Ще замита следи. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар