понеделник, 7 януари 2013 г.

Няма разлика между „Батко и братко” и „Цецо и кумецо”, установи ДСБ

Два мораториума предлага ДСБ - мораториум за разпореждане с държавни имоти, попадащи в обхвата на Закона за защитените територии, Закона за биологичното разнообразие и Закона за горите и мораториум върху разпорежданията и прехвърлянията на собственост върху държавни терени, попадащи в клаузите на закона за горите.
Това обяви Петър Москов и подчерта, че според ДСБ мораториумите трябва да действат докато следващия парламент състави ново правителство.
По думите му това правителство е дало достатъчно основания ДСБ да не му се доверява за начина, по който то се разпорежда с публичната държавна собственост.
Москов заяви, че започващата 2013 г. много прилична на 2009 г, по поведението и действията на тогавашното и сегашното правителство.
Той уточни, че правителството на тройната коалиция и това на ГЕРБ си приличат по покровителство на монополите, облагодетелстване на фирми близки до властта, както и по това, че го извършват чрез посегателство върху българската природа.
Няма никаква разлика между начина, по който се отнася тройната коалиция към монополите и покровителстването, което им оказва правителството на ГЕРБ, каза Москов.
Няма разлика между случилото се при Станишев и случващото се сега. Няма разлика от случилото се по времето на Братко и Батко, за които еврофондовете бяха бащиния и Цецо и неговия кумец, които считат, че Черноморието им е бащиния, добави Москов и заключи, че сме загубили четири години, за да се върнем в изходна позиция, в която диктуват монополите и в която българската природа и правата на гражданите са жертва на фирми, близки до властта.

Припомняме, малко преди Нова година ясно, че върху защитените пясъчни дюни в Несебър е започнало строителство на жилищен комплекс. Според местни еколози става дума за терен от близо 29 декара, включени в държавния горски фонд, които са продадени на цена под данъчна оценка от ведомството на Мирослав Найденов, а след това препродадени на шест пъти по-висока цена.
В медиите се повиха и информации, че управителите на фирмата, на която са препродадени скандалните 29 декара земя, отскоро са станали съдружници на Тодор Бояджиев - кумец на вътрешния министър Цветан Цветанов. Бояджиев се прочу около продажбата на два нови апартамента на вътрешния министър, която доведе до шумен скандал и пълна проверка на доходите на Цветанов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар