неделя, 5 май 2013 г.

Да изчистим България на 12 май



Българи, извинете, че ви причиних всички тези страдания, които не заслужавате. Може би така трябваше да започне предизборната кампания на Бойко Борисов. Не, че щяхме да му простим, но си струваше да опита. С три думи може да се опише състоянието и капацитета на партия ГЕРБ. Непоследователност, некомпетентност,  нерешителност. 
Непоследователност на лидера Б. Борисов  в  позициите и политиката която водеше, некомпетентност на правителственият екип съпроводен с множество скандали и грешни решения, и нерешителност при вземане на позиция по водещи и горещи теми в българското общество. И след като всички сме наясно, че ГЕРБ доведе страната до тази тежка икономическа и социална криза, те най-нагло заявяват, че имат воля и искат отнова да управляват България. Това поведение много прилича на алкохолизиран баща, който е тормозил семейството си и го е лишавал от елементарни нужди, и в един пролетен ден той застава на вратата с думите, мила нe мога без теб, имам воля да продължа  с неуспешните опити. Такова поведение в нашите семейства е недопустимо, защо тогава да позволяваме на някой да се гаври така с майка България и нейните ”деца”?
      Пролетта е времето на надежда, любов и начинания. На  12  май ще можем да изразим нашата позиция като граждани в интерес на нашите градове, села, в името на България.
Ние от коалиция Демократи за Силна България – Български Демократически Форум ви предлагаме три стъпки за излизане от кризата: Доходи, Работа, Сигурност.  
Борбата с монополите и мафията ще възтанови конкурентната среда между фирмите и гражданите. Намаляването на лихвите по кредитите ще осигури финансов ресурс за инициативните да започнат бизнес, да разкрият нови работни места. Всичко това е възможно само в условията на сигурност и равенство, гарантирани от върховенство на закона. За изпълнението на тези три стъпки са необходими опит, компетентност и решителност. В редиците на ДСБ-БДФ са хората извадили България от кризата през 1997г., били са последователни и компетентни през годините,  и  имаме  решителността да спасим страната от хватката на мафията и корупцията.

Гласувайте на 12 май 2013г. с бюлетина номер 27 за едно ново начало.

   Пожелавам на всички вас, светли християнски празници, дни на радост и блогополучие.

Д-р Евгени Чобанов, водач на листата на ДСБ-БДФ за 8-ми МИР-Добрич

Няма коментари:

Публикуване на коментар