понеделник, 6 май 2013 г.

Иван Костов: Ако България тръгне да излиза от кризата, ние трябва да сме в управлението

Ако България тръгне да излиза от кризата, ние трябва да сме в това управление, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов пред журналисти в Добрич, съобщава БТА.
По думите му именно това ще бъде индикацията дали страната излиза от кризата. Ако ние подкрепяме правителството, значи ще излезем от кризата, ако се обявим против, значи нямаме доверие и страната ще затъне в политическа нестабилност, каза Костов.
По думите му коалицията "ДСБ- БДФ" предлага единствената политика, способна да изведе България от ситуацията. Имаме самочувствието на хора, които сочат реалния изход, защото зад гърба ни е такава политическа биография - вадили сме страната от подобни кризи, даже много по-тежки и през 1991, и през 1997 година, допълни политикът.
В отговор на журналистически въпрос Костов коментира, че предизборната кампания в страната изглежда неспособна да излъчи политическа алтернатива, затова няма ентусиазъм, а изобилства
със скандали, които намаляват избирателната активност. Тоест, няма откъде да се появи този политически патос, убеденост, че управляващите доскоро или предишните са водили страната по правилен път, поясни лидерът на ДСБ. Според него ГЕРБ предричат, че ще има нови избори наесен, за да не гласуват избирателите сега и да се саботира процесът на демократичните избори. Как да се мотивират хората да гласуват, като знаят, че няма смисъл и ще ходят на поправителен през септември, каза Костов.
Лидерът на ДСБ заедно с водача на кандидатдепутатската листа на коалицията в Добричкия регион д-р Евгени Чобанов се срещнаха с избиратели в Добрич.

Няма коментари:

Публикуване на коментар