понеделник, 3 юни 2013 г.

ДСБ разконспирираха стила на новото правителство

Седмица след като кабинетът „Орешарски" пое властта, от ДСБ разконспирираха стила, по който ще работят новите управници.
Това е правителство на статуквото в икономиката и правосъдието, т.е. на запазване на ситуацията на бедност и беззаконие в България, заяви по време на брифинг Радан Кънев, номиниран за председател на ДСБ.
След като се запознал с плана „Орешарски” тъмносините единодушно заявяват, че настоящият парламент и правителство не могат да решат най-важните проблеми на хората. Затова и според тях не е чудно, че излизат на протести, защото виждат, че промяна няма да има.
Тези протести се организирани от конкретни политически партии, но липсва спонтанността, която се наблюдаваше при предишните. Настроението на хората обаче показва, че има недоволство от първия ден на управлението, подчерта Радан Кънев и обеща да продължат да предлагат мерки, да създават дневен ред, да предлагат решения и на тази основа да обединяват десните избиратели в България.
Темите за изграждането или не на „Белене" и за връщане на тютюневия дим в заведенията от ДСБ тълкуват като поредното доказателство за пълното безсилие на правителството по отношение на икономическото развитие на страната.
Светослав Малинов остро възрази срещу прогнозата на премиера Орашарски, че ще загубим съдебната битка с Русия за централата.
Това показва, че БСП и мнозинството в парламента са готови да предадат българските национални интереси, защото с тези си думи той изоставя този интерес предварително, заяви Малинов и изрази убеденост, че думите на министър-председателя ще бъдат използвани от екипа, който защитава интересите на руската страна.
Идеите за тютюнопушенето пък напълно издават стила, по който ще работят новите властимащи, според ДСБ, а именно - постоянно да се гледа назад и да се правят непрекъснати опити за реставрация и връщане назад.
Затова и тъмносините призовават всички депутати да се откажат от този тип ретроградно и елементарно мислене.
Те не се съгласиха и с намерението ГДБОП да бъде „вкарана" в ДАНС.
У мен силна тревога буди идеята на възстановяване на второ главно отделение на ДС (политическата полиция на Тодор Живков), коментира Атанас Атанасов и подчерта, че изваждането на ГДБОП от МВР и вкарването му в ДАНС е недопустимо и неразумно.
По думите му, това ще наруши баланса между службите в страната.
Ако това искат да правят, ние ще се изправим срещу това, заяви още Атанасов и добави: Не знам защо президентът все още не е възразил.

Няма коментари:

Публикуване на коментар