сряда, 1 февруари 2023 г.

ДБ: Екипът на Демократична България поднесе цветя на кръст-паметника и отдаде почит на жертвите на комунистическия режим в България

В навечерието на днешния мрачен ден за Българската история, на 30 януари почистихме и облагородихме пространството около Кръст паметника на невинно загиналите след 9.IX.1944 година в Добрич.


Днес, на 1 февруари, почитаме жертвите на комунистическия режим в България. Този ден напомня за мрака, обхванал България от 1944 г. до 1989 г., когато хората са били преследвани, изтезавани, затваряни и умирали от ръцете на комунистическия режим.

Като политическа организация, ангажирана с насърчаването на демокрацията, свободата и правата на човека, ние сме солидарни с жертвите и техните семейства. Почитаме паметта им и обещаваме никога да не забравяме уроците от миналото. Отново се придържаме към принципите на демокрацията и правата на човека и работим, за да гарантираме, че подобни зверства никога няма да се повторят.

На този ден нека отделим малко време, за да се замислим за страданията на жертвите и да почетем паметта им. Нека подновим ангажимента си към идеалите за свобода и човешко достойнство и да работим заедно за изграждането на по-добро бъдеще за всички.

Днес предстои да входираме в общината и предложение, до паметника да бъде изграден достъп от улица "Батовска", както и да бъдат взети мерки за поддръжка и опазване на паметника.

Няма коментари:

Публикуване на коментар