четвъртък, 9 февруари 2023 г.

Документалният филм за живота и дейността на Кристиан Таков „Моралът е доброто“ с премиера в Добрич

Документалният филм за живота и дейността на Кристиан Таков „Моралът е доброто“ ще бъде представен за първи път в Добрич на 13 февруари от 18:15 ч. в кино „Икар“.

Представен в над 40 града в страната и чужбина и достигнал до близо 16,000 зрители за три месеца, „Моралът е доброто“ се превръща в един от най-гледаните български документални филми в киносалоните в най-новата ни история. Филмът завърши на 10 място в българския боксофис за 2022 г. и е единственият документален филм в топ 10 на българските филми.        

Филмът „Моралът е доброто“ проследява житейския път на доц. Кристиан Таков на фона на историческите събития от последните десетилетия в България.

Във филма са представени множество старателно издирени и непубликувани досега архивни кадри и документи, както и поредица интервюта със семейството, колеги, приятели и съмишленици на доц. Таков. Събрани заедно, те изграждат последователно образа на известния юрист, интелектуалец и общественик и отварят врата към неговия свят. А в този свят думи като истина, справедливост, морал и доброта се доказват всеки ден и с всеки житейски избор, който прави Кристиан.

Това е филм-послание за един необикновен човек, дошъл в нашия свят с мисия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар