неделя, 24 февруари 2013 г.

Добрич мощно освирка Даниела Пеловска

И тази неделя протестът на добричлии тръгна от градинката пред храма „Свети Георги” в Добрич. Между 1500 и 2000 души присъстваха на шествието днес. Още в началото на протеста от инициативния комитет посочиха, че се разграничават от всякакви политически партии, че това е недоволство на гражданите, независимо от партийната принадлежност.
Отново протестиращите в шествието развяваха националния трибагреник на фона на освирквания, възгласи: „Мафия”, „България” , „Всеки ден ще е така до победата”. На част от лозунгите пишеше:: „България не е бедна, нея я ограбват”, „Съд и конфискация за грабителите”, „Промяна на изборния закон”, „23 години криминален период – стоп”. Днес протестното шествие в Добрич се придвижи по друг маршрут – По централната улица „25-ти септември” от градинката пред храм „Свети Георги” пл. „Свобода”, Община Добрич, пл. „Демокрация”, Областна управа и отново на пл. „Свобода”.
При спирането пред Община Добрич, мощно бе освиркана Даниела Пеловска. Ораторите заявиха, че предсрочни избори са глупост. Те желаят смяна на системата.
Другата спирка на протестното шествие бе площад „Демокрация”. Там за кратко настъпи лек смут край микрофона, защото от инициативния комитет отнеха думата на гражданин, споменал име на политическа партия. В Община Добрич да бъде разкрит Координационен център, който да приема исканията на протестиращите и да ги изпраща към централната власт. Това искане бе отправено по време на днешния протест.
Протестиращите се обединиха около идеята за необходимостта от глобални промени в държавата, което бе аплодирано и последваха възгласи „България”. След това шествието премина покрай Областна управа, но там не се спря и продължи към пл. „Свобода”. Първоначалният маршрут предвиждаше и протест пред сградата на Енерго-Про. След като прозвуча химнът на Република България част от протестиращите изиграха се хванаха на хоро. Следващата неделя отново ще има протест, заявиха организаторите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар