четвъртък, 1 февруари 2024 г.

Вече трета година от “Продължаваме промяната – Демократична България” се обръщат към Общината с настояване за благоустрояване на пространството около Кръст-паметника

Д Е К Л А Р А Ц И Я 
от общинските съветници от Коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България” в Общински съвет град Добрич 

В навечерието на Деня на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим, ние, общинските съветници от Продължаваме промяната – Демократична България, споделяме своето преклонение към тези, които са станали жертва в борбата за свобода и демокрация в България.

 Помним с уважение и признателност тези, които са пожертвали своя живот или свобода в името на идеалите за правосъдие и човешки права. 

Денят на признателност е време да се ангажираме с историята, да гарантираме, че нашата общност се стреми към принципите на свобода, толерантност и справедливост и най-вече да уважим паметта на жертвите. 

Вече трета година се обръщаме към Общинска администрация с настояване за благоустрояване на пространството около Кръст-паметник “В памет на невинно загиналите след 9.IX.1944 г.”. В началото на годината заявихме готовност да участваме лично, за което поискахме законно изискуемото разрешение. Отговор няма, но нашето намерение остава. Също така, се задължаваме да подкрепяме образование и информираност, за да предотвратим отново погазването на правата на човека в бъдеще. С обединени усилия ще продължим да изграждаме общество, в което ценностите на демокрацията и човешките права са неделими, а приносът на тези, които са дали своя живот, е възприет с почит и признателност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар